Palberts » Specials » Duitsland vakantieland
Palberts: Informatie van A tot Z

Duitsland - vakantie in de regio's

Duitsland is voor Nederlanders het populairste vakantieland. In deze special zijn de vier artikelen samengebracht die aandacht besteden aan vakantie in respectievelijk het noorden, westen, zuiden en oosten van het land. In elk artikel staan de betreffende vakantie- regio’s op alfabetische volgorde.
Dat Duitsland zo populair is, is niet vreemd. Het landschap is uitermate divers: van Noordzeekust in het noorden tot hooggebergte in het zuiden. Bovendien zijn veel (centra van) steden en stadjes goed-onderhouden, cultuur-historische juweeltjes. En Duitsland is dichtbij en… niet duur. Zoals gezegd, in de artikelen komen de regio’s aan bod. De steden – die dus voor de liefhebbers van cultuur en historische sfeer bijzonder aantrekkelijk zijn, worden niet apart genoemd. De website die per regio steeds vermeld wordt, leidt u naar de informatie die u verder nog wenst.

Het noorden is niet alleen kustland, havens en waterrecreatie en laaggelegen gebied. Het middelgebergte van de Harz hoort er ook bij.

Het westen biedt ook fraai middelgebergte en verder wat u zoals verwacht van een vakantie in dit land. Voor het grootste deel van de Nederlandse bevolking is dit gebied trouwens het meest nabije Duitsland.

Het zuiden[ van Duitsland, inclusief hooggebergte,verschilt, wat landschap betreft, het meest van het vlakke Nederland. Waarschijnlijk dat dit deel daardoor wel heel in ’t bijzonder aantrekkelijk is voor de bewoners van de lage landen bij de zee.

Het Oosten neemt ook een speciale plaats in voor de vakantiegangers naar Duitsland. Voor velen is een bezoek aan dit deel van het land, na de ‘Wende’ in 1989, een eerste kennismaking. Die kennismaking zal zeker aangenaam verlopen en tot vervolgbezoek leiden.
Vakantie in Duitsland - regio's in het oosten

Vakantie in Duitsland - regio's in het oosten

De fraaie natuur en interessante cultuur was er altijd al in het oosten van Duitsland, maar na 'de Wende‘ in 1989 is dit deel van het land geweldig opgeknapt en in meerdere opzichten toegankelijk gewo…
Vakantie in Duitsland - regio's in het zuiden

Vakantie in Duitsland - regio's in het zuiden

Duitsland is voor Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Geen wonder: het is dichtbij, de taal geeft weinig problemen en het is een mooi aantrekkelijk land wat betreft landschap en natuur. Bov…
Vakantie in Duitsland – regio’s in het noorden

Vakantie in Duitsland – regio’s in het noorden

Wie geïnformeerd wil worden over vakantie-mogelijkheden in Duitsland kan de informatie raadplegen die aangeboden wordt per 'Land', regio of eventueel per stad/dorp. Wat de regio's aangaat, dan betreft…
Vakantie in Duitsland – regio’s in het westen

Vakantie in Duitsland – regio’s in het westen

'Duitsland Vakantieland' kan aan de hand van de vier windstreken ingedeeld worden: noorden, westen, oosten en zuiden. Het westen gebied is niet alleen door het fraaie landschap (inclusief middelgeberg…
Gepubliceerd door Palberts op 31-03-2012, laatst gewijzigd op 31-03-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Bronnen: zie de betreffende artikelen
Schrijf mee!